Minik Eller Toprakla Buluştu

EĞITIM Haber Girişi : 16 Mayıs 2017 15:37
Minik Eller Toprakla Buluştu
Koçarlı 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde okul bahçesinin bir bölümüne çeşitli sebze, meyveler ekerek toprakla buluşturdular
Koçarlı 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde okul bahçesinin bir bölümüne çeşitli sebze, meyveler ekerek toprakla buluşturdular. 
Minik öğrenciler her gün ektikleri ürünlerin bakımı yaptılar ve organik tarımla elde ettikleri ürünleri hasat ederek yine kendileri tükettiler.
80. Yıl Cumhuriyet Anaokulunda bulunan 5 sınıf öğretmeni gerçekleştirdikleri Doğa etkinlikleri çerçevesinde geliştirilen uygulama bahçesinde öğrencileriyle birlikte çeşitli sebze ve meyve fidelerini toprakla buluşturdular. Böylelikle minik eller mevsimine uygun sebze ve meyve dikerek bitkilerin büyüme aşamalarına tanık oldular. Öğrenciler daha sonra yetiştirdikleri ürünlerin hasadından sonra sofralarında kendi emekleri olan ürünleri tüketmelerinin sevincini de yine kendileri yaşadılar.

YETİŞTİRDİKLERİ ÜRÜNLERİ YİNE KENDİLERİ YİYORLAR
Oluşturdukları doğa etkinlikleri uygulama bahçesi ile ilgili bilgi veren okul öğretmenleri, öğrencilerinin Ekilen meyve ve bitkilerin gelişimini, yetişmesini görmeleri, sofralarına ne şekilde yetişerek geldiğini gözlemlemelerine tanık olmalarını istediklerini ifade ederek, "Bu bahçemizde öğrencilerimiz kendi bahçelerindeki sebze ve meyveler ile sorumluluk almaları konusunda, ürünlerin nasıl yetiştirileceği ve yetişen ürünlerin nasıl toplanacağı konularında fikir sahibi oluyorlar. Her gün bahçelerine gelip bakıyorlar, suluyorlar, olgunlaşan ürünleri ise toplayarak yine kendileri yiyorlar. Onlar için bir sorumluluk oluyor ve verdikleri emeklerinin karşılıklarını aldıklarını görüyorlar. Bu da onlarında hoşuna gidiyor. Mutlu oluyorlar. Ayrıca çocukların doğayı, tanıması, sevmesi, toprakla etkileşim halinde olduklarında hem toprak sevgisini öğreniyorlar hem de bir kazanım sahibi olmuş oluyorlar" dediler.
HER SINIFIN KENDİ BAHÇESİ VAR
Okul öğretmenleri her gün öğrencilerini bahçeye çıkartarak hep birlikte bahçelerine bakım yaptıkların  ve yetişen ürünleri yine hep birlikte topladıklarını ifade ederek, "Okulumuzda Neşeli Adımlar, Kar Taneleri, Renkli Düşler, Çalışkan Arılar ve Yıldızlar Sınıfı adında 5 sınıf var ve her sınıfın ayrı bahçesi var.  Her sınıf kendi bahçesi ile ilgileniyor. Öğrenciler kendi bahçesinin dışında ki bahçelerden sebze ve meyve koparmıyor. Kendi sorumluluk alanlarına bakıyorlar ve yetiştiriyorlar. Çocukların kendi ürettikleri organik ürünleri yemesi onları da mutlu ediyor. Her gün bahçeden çeşitli meyve ve sebzeleri toplayıp yiyorlar. Onların bu mutluluğunu görmek çok güzel. Farklı sebzelerin nasıl yetiştiğini kendiler gözlemliyorlar" şeklinde konuştular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.