Mobilyada KDV oranı düştü sektör hareketlendi

GÜNDEM Haber Girişi : 06 Ocak 2020 14:05
Mobilyada KDV oranı düştü sektör hareketlendi
Mobilyada KDV oranı düştü sektör hareketlendi


Tıkla

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak mobilya sektöründe KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldüğünü açıkladı.


Albayrak, “Mobilyacılık sektörü için güzel bir haber olan mobilyadaki KDV’yi yüzde 18’den yüzde 8’e düşürdüğümüzün haberini paylaşmak istiyorum” dedi.


Mobilyada KDV indirimi 2018 kasım ayında ilk kez uygulamaya alınmış, uygulamanın 2019 ilk çeyreğine kadar devam edeceği belirtilmişti. Daha sonra Mart 2019’daki yerel seçimler öncesi alınan kararla KDV indirimi Haziran 2019 sonuna kadar uzatılmıştı.


Vergi indirimlerinden geçtiğimiz yıl olumlu etkilenen mobilya sektörünün Koçarlı da ki temsilcisi Gökçen Mobilya sahibi Musa Gökçen KDV indiriminin sektörü ve vatandaşları nasıl etkileyeceği hakkında konuştu.


“İŞLERİMİZE SOĞUK SU SERPTİ”


Gökçen Mobilya sahibi Musa Gökçen, geçtiğimi yıllarda yapılan KDV indiriminden hem kendilerinin hem de vatandaşların faydalandıklarını belirtirken, “Vergi indiriminin şuan ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Ne kadar uzun sürerse sektör ve piyasalar için olumlu olacaktır” dedi.


İNDİRİM DÜĞÜN SEZONUNA KADAR SÜRMELİ


Musa Gökçen, “KDV indirimi sektör için güzel oldu, çok faydasını görüyoruz. 2020’ye girer girmez geçerli olan bu indirimden dolayı mobilya ihtiyacı olan kişiler daha sonraya ertelemiyor. İndirimin uygulandığı dönemler  sektörü hareketlendirmeye yetiyor” dedi.


KDV indiriminin düğün sezonuna kadar süresi gerektiğinin altını çizen Gökçen, “İndirim güzel başladı, bundan sonrası için de yaz dönemini atlatana kadar indirimi devam ettirseler,  ya da farklı bir vergiden falan düşürerek yine bir şekilde indirimi devam ettirseler çok güzel olur. Firma nezdinde vergilendirmede indirim olabilir, KDV’de indirim olabilir. Çünkü bizim sektörde bir sezonumuz var, kışın da durgun dönemimiz. Bu durgun dönemi bu şekilde bir KDV indirimiyle canlandırabiliriz diye düşünüyorum. Zaten yaz sezonunda düğün sezonu açılınca hareketlenmeye başlıyor. KDV indirimin faydası her alanda oluyor” şeklinde konuştu.















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.