Muhtarlar Günü Kutlandı

GÜNDEM Haber Girişi : 23 Ekim 2017 13:08
Muhtarlar Günü Kutlandı
19 Ekim Muhtarlar Günü Koçarlı'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.


19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2015/11 sayılı Başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak kabul edilmesinin ardından Muhtarlar Günü kapsamında Koçarlı'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Tıkla


Muhtarlar günü dolayısıyla Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu ve yönetim kurulu üyeleri Kaymakam Fırat Çelik'i makamında ziyaret etti. Muhtarları makamında ağırlayan Kaymakam Çelik'e Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu derneğin rozetini ve muhtarlar adına çiçek takdim etti.


Kaymakamlık makamındaki ziyaretin ardında Cumhuriyet meydanında tören düzenlendi. Törene, Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Belediye Başkan Vekili Murat Erçetin, Jandarma Komutanı, Emniyet Amiri, Kamu kurum ve Kuruluşların temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları ile muhtarlar katıldı.


Törende Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu, görev yapan muhtarlar adına Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik ve Muhtarlar adına ise Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu yaptı.


MUHTARLIK DEVLETİN VATANDAŞA AÇILAN İLK KAPISIDIR


Cumhuriyet Meydanında düzenlenen muhtarlar günü kutlama törenlerinde konuşma yapan Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Bugün ülkemizin idari yapısında önemli bir yer alan değerli Muhtarlarımızın Muhtarlar Günü olması nedeniyle tüm muhtarlarımızın Muhtarlar gününü kutlarım diyerek, "Muhtarlık kurumu ülkemizin yönetim yapısında en temel ve en kadim birimlerinden biridir. Ayni zamanda Devletimizin vatandaşına açılan ilk kapısıdır. Bu nedenle vatandaşlarımızdan gelen ilk talebin ve sorunun dinlenildiği, bu konuda çözüm arandığı yer olarak büyük öneme sahiptir. Muhtarlık kurumu demokrasi açısından da büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda Muhtarlık makamı adeta demokrasinin çekirdeği konumundadır. Ülke olarak daha da büyük devlet olma hedefi ve gayreti içerisinde olduğumuz bu zamanda milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde topyekun olarak ülkemizi kalkındırma hamlesinde siz değerli muhtarlarımıza önemli derecede ihtiyaç duyulmaktadır. Geçmişte olduğu gibi bugün de Mahallelerimize yatırımların gelmesi, vatandaşlarımızın istek ve taleplerinin ilgili mercilere iletilmesi anlamında adeta bir köprü görevi görmektesiniz. Bu kapsamda yapmış olduğunuz başarılı çalışmalarınızdan ve gayretlerden dolayı sizleri tebrik eder teşekkürlerimiz sunarım. Daha güçlü ve daha gelişmiş bir Türkiye ve Koçarlı için çalışan ve gayret sarf eden siz değerli Muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü bir kez daha kutlarım" dedi.


Büyük devlet olma vizyonu en başta yerelde başlar


Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu ise Türkiye muhtarlar konfederasyonun 03 Mart 2015 tarihinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne yapmış olduğu müracaatı neticesinde, Osmanlı arşivinde 2. Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 ekim muhtarlar günü kutlamasına karar verilmiştir diyerek, "Bu kararın verilmesinde önemli katkıları olan başta sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve emeği geçen herkese tüm muhtarlar adına teşekkür ederiz. Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi muhtarlardır. Büyük devlet olma vizyonu en başta yerelde başlar. Muhtarlarımız halka hizmet hakka hizmettir anlayışı ile seçilirler. Örgütlenmiş toplumların sorunları daha kolay daha çabuk çözülür felsefesi ile tek yürek tek yumruk olmak için Koçarlı muhtarlar derneğini kurmaya karar verdik. İlçemizin 52 mahalle muhtarımızın derneğe üye olup başkanlık görevini şahsıma laik gördükleri için, kendilerine ayrı ayrı teşekkür ederim. Muhtarlarımızın her zaman yanında olan ve dernek kuruluşunda yardımlarından dolayı destek olan Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunarım. Tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutlar hayırlı ve başarılı görevler dilerim" şeklinde konuştu.


Gerçekleşen konuşmaların ardından tören son bulurken, Kaymakam Çelik programın sonrası muhtarlar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek öğle yemeğinde muhtarlarla bir araya geldi.

 

 
























 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.