Öğrenciler, zifiri karanlıkta okula gidiyor

GÜNCEL Haber Girişi : 25 Aralık 2023 07:13
Öğrenciler, zifiri karanlıkta okula gidiyor

Koçarlı Cumhuriyet Ortaokulu’nda okuyan öğrencilerin çok erken saatte başlayan ders nedeniyle zifiri karanlıkta okula gitmek zorunda kalması velilerin tepkilerini topluyor.

Tıkla

 

Cumhuriyet Ortaokulunun depreme dayanıksız olması nedeniyle 9 ay önce boşaltılmıştı. Okulda bulunan öğrenciler Atatürk İlköğretim okulu binasına geçmesiyle birlikte ikili eğitim sistemine geçilmişti.

 

Son birkaç yıldır yaz saati uygulaması değişmeden uygulanmaya devam edilmesiyle birlikte öğrenciler sabahın erken saatinde okula gitmek zorunda kalıyor.

 

Öğrencilerin sabahın erken saatlerinde zifiri karanlıkta okula gitmek zorunda kalması dolayısıyla tepkiler her geçen gün çığ gibi artıyor. Cumhuriyet Ortaokulu’nda okuyan öğrenciler her sabah saat 7.20'deki derse yetişmek için çok erken saatlerde kalkıp okul yolunu tutmaya başlıyor. Atatürk ilköğretim Okulu öğrencileri ise akşam 18.40’da okuldan ayrılıyor.

 

ERKEN SAATLERDE YOLLARDALAR

 

Cumhuriyet ortaokulu binasının hala yapılmamasından dolayı böyle bir sıkıntının yaşandığını dikkat çeken veliler, “Sabah 7:20’de ders başlıyor, akşam ise 18:40’da ilkokula giden çocuklarımız okuldan ayrılıyor. Çocuklarımızı çok erken saatte kaldırmak zorunda kalıyoruz ve bir çok öğrenci zifiri karanlıkta velileri olmadan okula yalnız gidip gelmek zorunda kalıyor. Çocuklarımız çok korkuyor. Eğitimini de etkiliyor” diyerek tepki gösterdiler.

 

“KESİN BİR ÇÖZÜM BULUNAMADI”

 

Öğrenci ve veliler olarak mağdur duruma düştüklerini dile getiren veliler, “ 9 aydan bu yana Cumhuriyet ortaokulu kaderine terk edildi. Binanın yapımıyla ilgili bir gelişme yok.  Biran önce Cumhuriyet Ortaokulunun binasının yapılarak sıkıntının giderilmesini istiyoruz” dediler.