Öğrencileri Kumrular Karşılıyor

YAŞAM Haber Girişi : 02 Ekim 2017 12:54
Öğrencileri Kumrular Karşılıyor
Aydın'ın Koçarlı İlçesinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu girişine yuva yapan kumrular her sabah okula gelen öğrencileri karşılıyor.


Tıkla

Koçarlı Cumhuriyet İlkokulunda 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi başlamadan önce okul girişinde bulunan hoparlörün üzerine yuva yapan kumrular okulun maskotu haline geldi. Okul idarecilerinin ve öğrencilerin kullandığı giriş kapısının üzerinde bulunan yuvaya ve yavrulara dokunulmamasını isteyen okul idarecileri ve öğrenciler yuvayı koruma altına aldı.


Okul yönetimi yaz tatili sırasında okulun boş olmasından dolayı okulun giriş kapısının üzerindeki hoparlöre kumruların yuva yaptığını fark etti. Yuvada yumurta da gören idareciler yuvayı ellemeyerek kumruları kendi halinde bıraktılar. 2017?2018 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla yumurtadan çıkan yavruları gören öğrenciler öğretmenlerin de talimatıyla kumların rahatsız olmaması için dikkatli bir şekilde hareket etmeye başladılar. Öğrencileri her gün sabah okul girişinde karşılayan kumrular ilk başlarda tedirgin olsa da zamanla öğrencilere alıştılar.


MERAKLI GÖZLERLE İZLİYORLAR


Öğrencilerin ilgisini çeken ve kumruların rahatsız olmaması için ellerinde geleni yapan öğrenciler zaman zaman ise giriş kapısının üzerinde bulunan yuvada yavrularını besleyen anne kumruyu merakla gözlerle izlerken bu durum öğrencilerin hayvan sevgisini gözler önüne seriyor.










 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.