Okul Yöneticilerine tepkiler yağdı

GÜNCEL Haber Girişi : 05 Haziran 2023 08:59
Okul Yöneticilerine tepkiler yağdı

Okul genelinde yaklaşık 150 bin lira kurs ücreti toplandığını söyleyen veliler. Bu paranın ne olduğu belli değil. Velilere de iade edilmedi” diye konuştu.

 

Gazetemizin “Para yoksa gösteri yok” haberinin ardından sosyal medyada tepkiler yağdı. Bazı veliler bu durumu daha önce Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirdiklerini fakat hiçbir işlem yapılmadığını iddia ettiler.

 

Koçarlı Atatürk İlkokulu velilerinden Birkan Ödemiş, okulda öğrencilere 600 lira ücret karşılığında halk oyunları kursu verildiğini, kursa katılmayan öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterisine çağrılmadığını iddia etmişti.

 

23 Nisanda gösteri yapılmadığını da belirten veliler, “O kadar para toplandı. Fakat 23 Nisan'da gösteri de yapılmadı. Bizlere yıl sonu okul gösterilerinde yapılacağını söylediler. Faka yıl sonu gösterinin de iptal edildiğini öğrendik dediler.

 

PARALAR NERDE?

 

Öğrenci velilerinden Ödemiş,   600 liralık kurs ücreti alındığını söyleyerek, bu para karşılığı herhangi bir makbuz, fiş veya benzeri hiçbir şey verilmedi. Okul genelinde yaklaşık 150 bin lira kurs ücreti toplanmıştır. Bu paranın ne olduğu belli değil. Velilere de iade edilmedi” diye konuştu.

 

ÇOCUĞUMUN DEFTERİNE DERS GÖRMÜŞ GİBİ İMZA ATILDI

 

Öğrenci velisi Birkan Ödemiş, Halk oyunları kursuna gönderemediği çocuğunun kurs günlerinde okulda boş boş gezdiğini ve kendisine hiçbir eğitimin verilmediğini öne sürmüştü. Yeni bir iddia ortaya atan Ödemiş, çıkan haberlerin ardından çocuğunun defterine geriye dönük sanki eğitim görmüş gibi imza atıldığını söyledi. 

 

Öğrenci velisi Birkan Ödemiş, yaptığı açıklamalara rağmen ne Koçarlı Kaymakamlığının nede Milli eğitim müdürlüğünün konuyla ilgili hiçbir şekilde açıklama yapmadığını söyledi.

 

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

 

Velilerin, şikayet ve tepki göstermesine rağmen hiçbir işlem yapılmadığını belirterek sosyal medyadan tepki gösterdiler;

Fatma Yokus

Çocuk bayramı çocukları sevindiriyor güya şaşırmadım hep böyleydi bu okul daha öncede aynı sorunlar yaşandi demekki kollayan birileri var !

İmam Hasan Pekin

Daha öncede bu konuyla ilgili şikayet vardı demekki ciddiye alınmamış yeterli bir soruşturma yapılmamıştır

Barış İlksen

Bu kadar güzel şehirden böyle cahillik hiç beklemezdim. Yıllarca okuduğum okullarda halk oyunları kurslarına gittim öğretmenlerimiz sırf ailelerimizden para gitmesin diye kendileri dâhi yardımcı olurlardı. Herkes insan olamaz herkes okul yönetemez herkes öğretmen olamaz yazık. Eğitim yuvalarını lütfen para tuzağına çevirmeyelim...

Aysun Ayaydın

Devlet acil soruşturma yapmalı, bu kurum eğitim kurumu olmaktan çıkmış. Haber doğruysa durum içler acısı birde görevi kötüye kullananlar maaş alıyor.

Ebru Yorulmaz

2019 yilinda buyuk oglumu 2kez kayda goturmeme ragmen oglumun yasi tuttugu halde tutmuyor diyip kaydini yapmayip ceza yiyeceklerini anlayip 2ay sonra yasi tutuyormus 2aylik geri kalma olur cocukta anasinifina alalim diyip ucret talep eden okul suan kucuk oglum aydinda 2.sinifta ve 2yildir halkoyunlarinda ve hicbir ucret talep edilmedi sadece 150ser lira kostum kira parasi odendi bayramda 600 ne ya soygunculuk bu resmen haraç

Bahoze Amede

Okul değil dernek olmuş artık okul adı altında para toplayan dernekler olmuş çok yazık

Ibrahim Günaydin

Yıllarca bizde o okulda okuduk hiç bir sıkıntı cekmedik ne zaman anaokulu başlayan kızım vardı o zaman kötü olduğunu anladım niyet öğretmenleri kötülemek değil idare diye merci var orada gerçekten idare ediyorlar herkesi koçarlı da tek ilk okul burası hassasiyeti olan Bi çocuğu etiketlemeye çalıştılar elini taşın altına koymak yardımcı olmak yerine öğrenci ile öğretmenin frekansı tutmayabilirmiş kalan ilk okul yıllarını yakmak istemezlermiş tehditvari Bi konuşma değilse bu nedir kim böyle Bi konuşma duymuş şimdiye kadar çıkın artık şu kara düzenden bağırıp bastırabilirse okey değilse sorunlu etiketi yapıstır yıldır paşa paşa aldık geldik herkesin çocuğu kıymetli ama genel olarak kabul edilmiş bişey var oda paran varsa varsın özel okulada gönderirsin halk oyunlarınada normalde müdür yardımcısında elinde Bi sopası eksik yok piyasada ne zamn kaymakam gelecek diyorlar o zamn yüzler müdür de o zamn piyasaya cıkıyo

Gerçek Sarıtaş

Daha önce de bu tür şikayetler olmuştu acilen devlet görevlileri müdahale etmesi gerekiyor bahsi geçen para az miktar değildir cocuklarn eğitimi gasp edilemez

Raziye Dogan Karayigit

600 tl verdik halk oyunu için kıyafetleri kalacak dendı güya ama yalanmış oda 23 nısan günü rezillik cıkardık o sıcakta teslım ettik ağzını açan bır Allahın kulu yok malesef ki. Çalışan bır anne baba olarak çok içler acısı malesef ki yenı müdür desen herkes şikayetçi ama dıle getiren kimse yok. Okul kitabı var her sene ekstra kitaplar alınıyor ücretli bır şekilde ah eski ler

Gerçek Sarıtaş

Her yıl aynı şeyler bu okulda yaşanıyor. Devlet şikayetlere el atmıyor. Bu sebeple olan çocuklara oluyor.

Günnur Öner

Para alımı belki gösteri kıyafetleri yada verilen gösteri adına hoca tutulup onun adına alınıyorsa kabul

edilebilir lakin milli eğitimin saatleri içerisinde ders saatinden böyle bir zamanın ayrılması çok yanlış!ücret vermeyen öğrenciler bu saati boş değerlendiremez.

Hüsamettin Yumlu

Şener usta biraz fazla abartılı değilmi sence benim bildiğim okul 23 nisanda oyun öğrenip oynamak

isteyenden kıyafet parası istiyor ha bide bazı oyunları dışarıdan

gelen halk oyunları hocaları çağrılıyor tabi belli bir üçreti

oluyor tabi bunun masrafını içine birazda okula destek olsun diye ilave yapılıyor ama mecburiyet yok dileyen katılır ama öğrenciler okulda boş boş  bekletip dersi boş bırakıldığı doğru değildir.