Özel öğrenciler spor yapıyor

GÜNDEM Haber Girişi : 02 Aralık 2019 16:41
Özel öğrenciler spor yapıyor
Özel öğrenciler spor yapıyor


Tıkla

Koçarlı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Koçarlı’da ki engelli çocuklar için çeşitli oyunlar öğreterek özel çocukların gelişimlerine katkı sunuyor.


Koçarlı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Koçarlı Belediyesi işbirliğiyle engelli çocukların yaşam boyu öğrenme ilkesi doğrultusunda başarılı, kendine yetebilen, çevresiyle barışık ve mutlu bireylere dönüşmesini amaçlayan spor programını gerçekleştiriyor.


Koçarlı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Vali Şenol Engin Spor Salonu’na gelen öğrencilere veya antrenörlerinin özel öğrenci sınıfı olan okullara giderek zihinsel engel grubundaki çocuklara spor yapma imkânı sunarak yaşam kalitelerini artırıyor.


Öğretmenlerinin yönlendirmesiyle özel öğrencilerin bu fırsattan ve imkanlardan faydalanabildiğini ancak sosyal yaşama katılamayan özel öğrencilerin olduğunu belirten İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mikail Kavaklı, ilçedeki her özel çocuğun bu imkandan faydalanması için çocukları ailelerle birlikte spor salonuna beklediğini aktardı.


“İLÇEDEKİ TÜM ÖZEL ÇOCUKLARIMIZI BEKLİYORUZ”


Milli Eğitim Müdürlüğü ile özel çocuklar için faydalı bir işbirliği içinde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kavaklı, “Biz İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Koçarlı Belediyemizle birlikte bu çalışmayı yapıyoruz. Çünkü paydaş kurumlarımızı spora kanalize etmemiz demek bizim bu alanda ilçedeki gençlerimize daha çok hizmet etmemiz anlamına geliyor. Biz de kurumlarımıza teşekkür ediyoruz, bütün branşlarda, gençlerimizin istediği her alanda ilçe müdürlüğümüz olarak hepsinin hizmetinde olacağız. Bütün çalışmalarımız 24 saat esasına dayalı olarak devam edecek. Özel çocuklarımıza yönelik olan çalışmamız ortalama 1 aydır devam ediyor. Okullardaki özel öğrencilerin öğretmenleriyle ortak çalışarak özel öğrencilerimize ulaşıyoruz. İlçemizde bu durumda olan tüm engelli kardeşlerimize ulaşmak bizim vazifemiz. Diğer okullarda da taramamızı yaptık, sadece engelli çocuklarımızla çalışıyoruz. Ama evlerinde kendilerini hapsetmiş, sosyal hayata adapte olamayan gençlerimize ulaşmak için bütün kurumlarımızla birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi.


“GELİŞİMLERİ GÖZLE GÖRÜLÜR ŞEKİLDE”


Öğrencileri çalıştıran ve özel öğrencilerin çalışmalar sayesinde gözle görülür bedensel ve zihinsel gelişimlerinin olduğunu aktaran İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Basketbol Antrenörü Meltem Açıkel, “Burada özel çocuklarımıza zihinsel ve fiziksel yetenekler katmayı amaçlamanın yanı sıra onların sosyal hayata adaptasyonunu kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Onlara bir şey katmak için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimizde hem bedensel hem de zihinsel olarak gözle görülür gelişmeler görmek bizi çok mutlu ediyor. Spor çalışmalarının çocuklarımızın gelişimi üzerinde çok ciddi etkilerini görüyoruz. Tüm özel çocuklarımızın spor yapmasını istiyoruz. Okullardaki özel öğrencilerimizi öğretmenlerimiz bize ulaştırıyor ancak evden çıkmayan özel çocuklarımızın da buraya gelip bu çalışmalardan faydalanmalarını diliyoruz” ifadelerini kullandı.


“BURADA ÇOK MUTLULAR”


Öğrencilerinin bir spor aktivitelerini spor salonu gibi tam yerinde öğrenmelerinin öğrencilere olan katkısından ve kendilerine eşlik eden özel öğrencilerin sınıf öğretmenleri, “Bu çalışmanın özel öğrencilerimize her anlamda katkısı var. Bedensel, fiziksel ve zihinsel gelişimlerini etkiliyor. Farklı bir yerde, bir spor salonunda çalışma yapmak onlar için daha iyi. Komutlara uyuyorlar, öğretmen komut veriyor ve o komutu yerine getiriyorlar, bu zihinsel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Hem zihinsel hem fiziksel, en önemlisi de sosyal anlamda çok katkısı oluyor. Buraya geldikleri zaman çok mutlu oluyorlar. Hepsinden önce burada mutlu oluyorlar” şeklide konuştu.











 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.