Pardon Yanlış Ölçmüşüz Tekrar İstimlak Edeceğiz

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Mart 2021 15:02
Pardon Yanlış Ölçmüşüz Tekrar İstimlak Edeceğiz
Karayollarının yanlış yapmışız tekrar kamulaştırma yapacağız demesi çiftçileri çileden çıkardı.

Karayollarının yanlış yapmışız tekrar kamulaştırma yapacağız demesi çiftçileri çileden çıkardı.

Tıkla


Koçarlı ilçesinde çiftçilik yapan Muhammet Şahin, karayollarının keyfi istimlak uygulamasına tepki gösterdi.


Daha önce yaklaşık 5 gönüm tarlasını verdiğini söyleyen çiftçi Muhammet Şahin, “Biz turizm yoluna karşı değiliz. Yapılması için en çok destekleyenlerden biri benim. Fakat kara yolları biz yanlış ölçmüşüz pardon biraz daha tarlandan istimlak edeceğiz demesine karşıyız” dedi.


Yapılan uygulamanın keyfi olduğunu da söyleyen Şahin, Turizm yolu için bizden daha önce yer alındı.  İmzamızı attık kamulaştırma bedelimizi aldık. Sonra tekrar biz az yer kamulaştırmışız tekrar kamulaştırma yapacağız kamu yararı var dediler. Toplulaştırma ile dört köşe olan tarlamız, bu şekli bozuluyor. 


Birinci sınıf verimli tarlaya getirdiğimiz, tesviye yaptığımız düzenli bir hale getirdiğimiz tarlamızdan tekrar iki parça yer almak istiyorlar. Tarlanın ortasından 461 m2 bir diğer köşesinden de 77 m2 yer almak istiyorlar.  Pamuk ekerken S şeklinde ekim yapmak zorunda kalacağız. Buda bizim üretimimizi olumsuz yönde etkileyecek”dedi.


YAZI GÖNDERMEDEN DAVA AÇTILAR


Yaşanan olay karşısında şaşkınlık içerisinde olduğunu da vurgulayan Çiftçi Muhammet Şahin, “461 m2 için yazı göndermişlerdi. Biz uzlaşmaya gitmedik, dava açmışlar. Fakat 77 m2 için hiçbir yazı göndermeden direk mahkemeye vermişler.


Bizim turizm yoluna karşı gelmek gibi bir söz konusu değil. Biz yapılan işleme karşıyız. Biz tarlamızın üretime engel olmayacak şekilde, düz bir şekle getirdik.


Kamulaştırmanın iptal edilmesi için İdare mahkemesine dava açacağız. Tüm haklarımızı da arayacağız. Çünkü bu yapılan işlemde bir kamu yararı yok.  Burada cep yapmayı planlıyorlarmış.


Tarlamın solunda Büyükdere yolu, sağında da şahinciler mahallesine giden dörtyol var. Buralardan yapmak varken niçin tarlanın ortasından yapıyorlar bir anlam veremedik.


77 m2 istimlak istedikleri niçin yapacaklarına da bir anlam veremedik. Bunla ilgili hiçbir yazıda gelmedi. Direk davalık olduk. Garip bir durum”dedi.


KEYFİ UYGULAMAYA KARŞIYIZ.


Turizm yolu projesinin yeni bir proje olmadığını da söyleyen çiftçi Şahin, “ Yıllar önce hazırlanan projede her şey belli. Sonradan çıkıp pardon ben yanlış ölmüşüm tarlanın ortasından 461 m2 diğer köşeden 77 m2 istimlak edeceğiz. Karayolları, kamu yararı var deyip, ben yaptım  oldu anlayışına biz karşıyız. 


Bizim karşı olduğumuz keyfi uygulamalar. Kamu yararının arkasına sığınarak özel mülkiyetin mağdur olmasına karşıyız. Yarın tekrar biz yanlış yapmışız tekrar kamulaştırma yapılmayacağını nerden bileceğiz.  Akıllarına geldikçe kamu yararı deyip kamulaştırma yapıyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi. 
































Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.