Pozitif Enerji

İnsan zihniyle bedeni arasında büyük bir bağ vardır zihinde oluşturduğumuz olumlu ve olumsuz düşünceler enerjiye dönüşerek negatif yada pozitif olarak bedenimizi etkiler bu enerji yoğunlaştıkça beden dışında bir fanus gibi bir alan oluşturur zihindeki var olan olumlu düşünceler bedeni olumlu yani Pozitif enerji ; zihinde olan olumsuz düşünceler de bedeni olumsuz yani Negatif olarak  çevreler.

 

Geçmiş yazımızda olumsuz düşüncelerin bedenimizde meydana getirdiği negatif yoğunluktan bahsetmiştim konu bütünlüğünün oluşması  için tekrar kısaca negatif enerjiden bahsedelim olumsuz düşünceler veya çevresel iletişimdeki olumsuz yansımalar zihnimizdeki süzgeçten geçerek olumlu yada olumsuz olarak bedenimize yansır eğer olumsuzluklar düşüncelerimizde baskınsa bize yansıyan negatif enerji zihinsel süzgeçten değişime uğramadan geçer ve negatif enerjimiz artmış olur bu durumda da psikolojik ve ruhsal yapımızı olumsuz etkiler kendimizi güçsüz, yetersiz, güvensiz, gergin hissederiz  yansıttığımız negatif enerji sadece kişiyi değil çevresel iletişim halinde olduğu her bireye yansıyarak bulaşır ve çoğalır.

 

 Bir örnek verecek olursak ’‘Keyifsiz hissediyorum dışarı çıkıp bir şeyler yapsam da keyif almayacağım’’ şeklinde daha henüz bu eylemi gerçekleştirmeden olayın başını ve sonunu negatif bedene yansıtması, kişinin zihninden bedene negatif enerji ile etkilemesi de örnek verilebilir.

 

 pozitif enerji ise olumlamalar ile mümkündür. Olumlama cümleleri bilinçaltına etki edecek şekilde planlanır. Şimdiki zamanı kullanır ve pozitif olacak şekilde kurulur.Olumlama yaparken stres ve gerginliğinizi en alt seviyeye düşürmelisiniz gün içerisinde karşılaştığınız tüm olayları zihin süzgecinden geçirirken güzel taraflarını baskın şekilde düşünmeli olaylara her zaman bardağın boş tarafından değilde dolu tarafından bakarak değerlendirmelisiniz.

Bunun için nefes egzersizi uygulayabilirsiniz. Derin bir nefes alıp nefesimizi her verdiğimizde negatif tüm enerjiyi dışarıya attığımızı düşünmeliyiz bu durumda bilinç altı kodlanmış olur ve negatif enerjiyi bedenimizden ayrıştırmış oluruz Olumlamaları yatmadan önce ve sabah kalktığınızda uygulamanız faydalı olacaktır.

 Yatmadan önce günü dolu dolu ve huzurlu geçirdiğinizi zihninize kodlamalısınız gün içerisindeki tüm mutlu anlarınızı çoğaltarak düşünmeli olumsuz yaşadığınız anları ise gene olumlamalar yaparak " iyi olacak, düzelecek, başarırım" gibi kodlamalarla pozitif enerjimize katkıda bulunacağız.

Olumlama ve zihin kodlamaları sonrası çok huzurlu ve rahat uyku hali geçireceksiniz güzel rüyalar göreceksiniz. Tüm kötü rüyalar bilinç altınızda yoğunlaştırdığınız olumsuz düşüncelerin bilinç altınızın negatif enerji ile beslenmesi sonucu zihninizin size bir oyunudur.

 Pozitif olumlamalar ve kodlamalar sonucu uyandığınızda güne dinlenmiş huzurlu ve güçlü hissederek başlayacaksınız..

 

Peki en doğru şekilde olumlama nasıl yapabiliriz?

 

 Dikkat etmeniz gereken konu negatif cümle ve anlamlardan uzak durmaktır. Örneğin  "Sigara içmeyi bırakacağım" değil  "Sağlık ve huzurla Sigarayı bırakıyorum" gibi cümleler daha yararlı olmaktadır. Şimdi ki zamanı kullanıyoruz. "Yapacağım" değil "yapıyorum" Şeklinde olmalıdır.

 

Ağzımızdan çıkan her kelime, hayatımızı olumlu ve olumsuz etkileyebilir. Pozitif düşünerek ve de olumlama yaparak, tüm olumsuzluklardan ve negatiflikten uzaklaşabiliriz. İnsanoğlu henüz güçlerinin farkında değil zihin gücü eğer olumlamalar ile bedene pozitif enerji yoğunluğu sağlarsa o kişide önemli yaşamsal fonksiyonlar gelişir.. Birey birçok fiziksel ve manevi rahatsızlıkları zihin olumlamaları ile bedene yüklediği pozitif enerji etkisiyle yenebilir aurasını güçlendirebilir bedenini ve ruhunu bir koruma kalkanı içerisinde hastalıklardan koruyabilir.

 

Olumlama cümlelerine örnekler verelim,

 

* Mutlu ve huzurlu bir kişiliğim var.

* Zorlukları aşabilecek kadar cesurum.

* Hayatımı ve bana gelen güzellikleri seviyorum.

* Hayat bana rehberlik ediyor.

* Başarımın önünde duran eski, olumsuz inançları bırakıyorum.

* Kendime ve başarılı olma yeteneğime inanıyorum.

* Her gün başarı için ilginç ve heyecan verici yeni yollar keşfediyorum.

* Baktığım her yerde refahı görüyorum.

 

Gibi kodlama ve olumlamaları kendinizde türetebilirsiniz. Hayatınız renklenecek çok mutlu ve huzurlu olacaksınız çünkü biz güçlüyüz kararlıyız.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim bir sonra ki yazımda bilinç altı kodlamaları ile ilgili bilgilendirme yapacağım güzel günler sizin olsun.