Şehitlerin İsimleri Sınıflarda Yaşatılıyor

EĞITIM Haber Girişi : 29 Mayıs 2017 09:30
Şehitlerin İsimleri Sınıflarda Yaşatılıyor
Aydın'ın Koçarlı İlçesinde bulunan Koçarlı Anadolu Lisesinde öğrenciler tarafından hayata geçirilen proje ile şehit asker ve polislerin isimleri sınıflarda yaşatılıyor.

ÖZEL HABER  / Cemal YILDIRIM

Öğrenciler tarafından hayata geçirilen proje ile birlikte her sınıfın girişine şehitlerin isimleri verilirken, şehitlerin isimlerinin yanı sıra fotoğraflarının ve memleketlerinin yer aldığı çerçeveler de yine öğrenciler tarafından sınıfların girişine asıldı.

HER SINIFIN BİR ŞEHİDİ OLDU

"Her Sınıfımızın Bir Şehidi Olsun" Projesini hazırlayan Koçarlı Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Samet Aksoy, ve Alper Öztürk, bu projeyi, Bu vatan için kan dökmüş, vatan için ve bizler için canını feda etmiş olan insanları tanımak, arkadaşlarımıza, isimlerini duymayan kişilere isimlerini duyurmak, şehitlerimize değer verdiklerini, onları unutmadıklarını hissettirmek amacıyla yaptıklarını ifade ederek, "Bu projeyi yaparken şehitlerimiz ile ilgili ne yapabiliriz diye düşündüm. Okul Başkanımız Alper Öztürk'e söyledim. Birlikte hazırlık yaparak okul Müdürümüze projemizi sunduk. Müdürümüz ve öğretmenlerimiz çok memnun oldular ve hemen harekete geçtik. Projemizi arkadaşlarımıza duyurduk ve arkadaşlarımız ile birlikte aramızda araştırma yaparak her sınıfımıza bir şehidimizin ismini verdik. Dersliklerimizin sayısı kadar şehitlerimizin isimlerini verdik. Gönül isterdi ki bütün şehitlerimizin adını yaşatalım. Ancak sadece sınıflarımızın sayısı kadar gerçekleştirebildik ve dersliklerimize şehitlerimizin isimlerini verdik.  Şehitlerimizin fotoğraflarını ve bilgilerini araştırarak çıktı aldık ve çerçeveleterek sınıflarımızın girişine astık. Bu vesile hem okuldaki öğrenci arkadaşlarımızın ve okulumuza gelen herkesin kahraman şehitlerimizi hatırlamasını ve hiçbir zaman unutmamasını amaçladık "dediler.



KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ

Sınıflara asacakları şehitlerin isimlerini belirlerken öncelikle Koçarlı ve çevresinde yaşamış olan şehitleri seçtiklerini de belirten öğrenciler, "Böylelikle her sınıfımızda şehitlerimizin ismini yaşatmış olduk. Bu sayede de okuldaki arkadaşlarımızda toplumsal bir bilinç oluşturmak istedik. Ben isterim ki her öğrenci, her öğretmen sınıfa girerken bir şehidimizin ismini daha hatırlasınlar. Eğer öğrenci arkadaşlarımız o sınıflara girdiklerinde rahat oturabiliyorlarsa o şehidimizin sayesinde olduğunu unutmasınlar diye böyle bir proje yaptık. Bu isimler bizler için canlarını verdiler ve bu ülke için şehit oldular. Biz de onlar için ne yapabiliriz diye düşündük ve dedik ki 'biz kahramanlarımızın isimlerini sınıflarımızda ölümsüzleştirelim, yaşatalım'. Bu sınıflarda okuyan bizler ve tüm öğrenci arkadaşlarımıza kahramanlarımızı unutturmamayı düşündük ve bu projeyi gerçekleştirdik." diye konuştu.

VELİLER ÖĞRENCİLERLE GURUR DUYDULAR

Koçarlı Anadolu Lisesinde eğitim gören diğer öğrenciler ise şehitlerin isminin sınıflara verilmesinin güzel bir durum olduğunu belirterek, "Şehit olup ta isimleri bilinmeyen ve anılmayan şehitlerimiz de var. Onları her an kalbimizde yaşatıyoruz" dediler.






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.