Seyyar sandık için başvuruda geç kalmayın

GÜNDEM Haber Girişi : 07 Ocak 2019 10:37
Seyyar sandık için başvuruda geç kalmayın
Yüksek Seçim Kurulunun 31 Mart mahalli idareler seçimlerine yönelik seyyar sandık uygulaması için başvurular 4 Ocak’ta başladı. 17 Ocak’ta sona erecek seyyar sandık başvurusu için İlçe seçim kurulu başkanlıklarına ya da muhtarlıklara yapılacak.

Yüksek Seçim Kurulunun kararı, kurulun internet sitesinde de yayınlandı. Kararda, seçim takvimine göre, hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin bir yakını tarafından "www.ysk.gov.tr" internet adresinden temin edilecek "seyyar sandık kurulu talep formu" ile 4-17 Ocak arasında ilçe seçim kurulu başkanlığı veya buraya gönderilmek üzere muhtarlıklara başvuru yapılması gerektiği hatırlatıldı.

Tıkla


RAPOR İBRAZI ZORUNLU


Talep formu ile "engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu" veya "hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu" ibaresinin yer aldığı sağlık raporunun ibraz edilmesi gerektiği belirtilen kararda, bir önceki seçimde kalıcı olarak yatağa bağımlı olduğu tespit edilerek seyyar sandık seçmen listesine dahil edilmiş seçmenlerden yeniden sağlık raporu istenmeyeceği vurgulandı.


Sağlık raporlarında yatağa bağımlılığın tıbbi sebebinin, yatağa bağımlılığın kalıcı olup olmadığının, yatağa bağımlılığın süresinin belirtilmesi, raporların ıslak imzalı veya elektronik imzalı ve barkodlu şekilde düzenlenmesi ve tereddüt halinde barkod kontrolünün ilçe seçim kurulu başkanlığınca yapılması gerektiği bildirildi.


Kararda, seyyar sandık kurulu seçmen listelerine, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerden sadece il ve ilçe merkezlerinde ikamet edenlerin kaydedilebileceği, seyyar sandık kurulu seçmen listesine kaydedilen seçmenlerin büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği seçimleri için oy kullanabileceği, ancak muhtar, ihtiyar meclisi/heyeti üyeliği seçimleri için oy kullanamayacağı ifade edildi.




 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.