Sobuca Camide Her Kış Aynı Manzara

GÜNDEM Haber Girişi : 24 Aralık 2018 10:17
Sobuca Camide Her Kış Aynı Manzara
Koçarlı'nın bağlı Sobuca mahallesinde bulunan tarihi Sobuca Camisi’nde cemaat, her kış yapan yağmurlarda tavanı akan caminin içinde namaz kılmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz yıllarda da aynı sorunu yaşayan ve tamir edilerek onarılan tarihi caminin çatısı bu yıl da farklı yerden su sızdırmaya başladı. Caminin akan tavanının yeniden tamir edilmesini isteyen Sobuca köyü sakinleri, caminin girişindeki halıları kaldırdılar ve su akan yerlere naylon çekerek kovalarla soruna geçici olarak çare bulmaya çalışıyorlar.

Tıkla


Her yağmur yağdığında camiye koştuklarını söyleyen cemaat, kovalarla önlem almaya çalışıyoruz. Her yıl yağmur yağdığında aynı manzara ile karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da onarım yapıldı ama bu yıl yine aynı sorunla karşı karşıya kaldık, burası tarihi bir cami o yüzen hiçbir müdahalede edemiyoruz. Vakıfların bir an önce onarım yapmasını istiyoruz” dediler.


KÜLTÜR VARLIĞI OLDUĞUNDAN YAPILAMIYOR


Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait, İzmir 2 Nolu Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma Kurulunun 03.02.2005 tarih ve 382 sayılı kararı ile korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenen Sobuca Köyü Camiinin onarımı ancak Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacağı için cemaat kendisi onarım yapamıyor.


Sobuca Mahallesi Muhtarlığı tarafından ise geçtiğimiz temmuz ayında Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gönderilen onarım dilekçesine ise Kasım Ayında cevap veren Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, muhtarlığa onarımı kendi imkanları ile yapılması için yazı yazdı.


Sobuca mahallesi sakinleri “Tarihimize sahip çıkın. Cemaat olarak beş vakit namaz kılıyoruz. Çatı akmasını bir an önce onarmalarını istiyoruz dediler.











 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.