Şoförler Belgelerini aldı

EĞITIM Haber Girişi : 02 Nisan 2018 10:50
Şoförler Belgelerini aldı
Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçede görevli okul servis araçlarının şoförleri eğitimden geçti.

Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçede görevli okul servis araçlarının şoförleri eğitimden geçti.

Tıkla

Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklik neticesinde Milli Eğitim Bakanlığının Yayınlandığı Genelge doğrultusunda 128  Okul Servis Şoförleri ve Rehber Personellere verilen eğitim sonrası  belgelerini aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının müşterek katılımıyla hazırlanıp 25 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren Okul Servis Araçları Yönetmeliği kapsamında MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Okul Servis Araç Sürücülerine yönelik 30 saatlik Eğitim Koçarlı Halk Eğitimi Merkezi tarafından verildi.

Halk Eğitimi Merkezide gerçekleşen eğitimde servis sürücüleri, 8 saat, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği, 4 saat sürücü psikolojisi, 8 saat trafik sistemi ve güvenliği, 6 saat güvenli araç kullanımı, 4 saat okul taşıtları eğitimden geçerek daha güvenli öğrenci taşımacılığı yapmaları sağlandı.

Eğitimi tamamlayarak belgele almayı hak kazanan şoförlerin belge dağıtım töreninde konuşan Koçarlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şenol Şahin,  “Adı geçen programlar ile bireylerin, iş sağlığı ve güvenliğinin önemini kavrayarak ulaşım hizmetini gerçekleştirmede bu kurallara uyması, sürüş esnasında iletişimini güçlendirmesi, karayolunda sürüş tekniğine uygun güvenli ve ekonomik araç kullanma ile direksiyon uygulamaları yapabilmesi, trafik kurallarını bilmesi ve uygulaması, trafik kazaları ve oluş nedenleri hakkında bilgi sahibi olması, ayrıca okul taşıtları ve okul taşıtı sürücülerinin sahip olması gereken özellikler ile ilgili bilgi sahibi olması, öğrencilere karşı olumlu tutum ve davranış geliştirmesi, öğrencilerle sağlıklı ve etkili iletişim kurması ile okul taşıtlarıyla öğrenci taşımaya ilişkin genel kural ve ilkeleri bilmesi amaçlandı. Her iki programın kurs süresi 30’ar saat olarak planlanmış olup içeriklerde iş sağlığı ve güvenliği, sürüş psikolojisi, trafik sistemi veya trafik güvenliği, güvenli araç kullanımı, yolcu indirme ve bindirme kuralları ile okul taşıtları gibi başlıklara yer verildi. Koçarlı eğitime katılan şoförlerimiz kursu başarıyla tamamlayarak belge almayı hak kazandılar” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.