Son Gün 18 Mayıs

EĞITIM Haber Girişi : 16 Mayıs 2017 13:58
Son Gün 18 Mayıs
Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi kayıt yenileme işlemleri 3. dönem için başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi kayıt yenileme işlemleri 3. dönem için başladı.

Tıkla

 

Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden yapılan açıklamada Açık lise ve açık ortaokul kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemlerinin başladığı duyuruldu. Açık Öğretim Ortaokul 3. Dönem Kayıtları ile Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem Kayıtlarının 8 mayıs tarihinde başladığı ve bu işlemlerin 18 Mayıs 2017 Perşembe günü mesai bitimine kadar devam edeceği ifade edildi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Resmi web sitesinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi, "III. Dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. Öğrencilerimizin, 08  -  18 Mayıs 2017 tarihleri arasında halk eğitimi merkez müdürlüklerinde kayıt yenileme işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. İsteyen öğrencilerimiz kayıt yenileme sınav bedelini öderken, yeni oluşturulan Millî Eğitim Bakanlığı Ödeme Sistemini kullanabilir. Kayıt yenileyen öğrencilerimizin ders seçimlerini kayıt yenileme süresince yapmaları zorunludur. Öncelikle zorunlu ortak derslerinizi seçiniz. Zorunlu ortak derslerinizi seçtikten sonra seçmeli derslerden de seçim yapabilirsiniz. Muaf olunan derslerin kredisi alınmaz, bu dersler istenirse yeniden seçilebilir. Başarılı olunduğu takdirde bu derslerin kredisi kazanılır. Ders seçiminizi tam yapınız, yarım bırakmayınız. Örneğin 30 kredilik ders seçme hakkınız var ise bu sınırı doldurup doldurmadığınızı mutlaka kontrol ediniz. Yarım bırakılan ders seçimleri hiçbir şekilde sistem tarafından tamamlanmaz"

SINAVLAR 1 ve 2 TEMMUZ'DA

Milli Eğitim Bakanlığı Resmi web sitesinden yapılan açıklamanın devamında ise III. Dönem sınavlarının 01 ? 02 Temmuz 2017tarihlerinde yapılacağı, öğrencilerin sınav tarihlerinde bulunacakları sınav merkezini, Bilgi Düzenleme menüsü altında yer alan Sınav İrtibat Merkezi ekranında kayıt yenileme süresince yeniden güncellenebileceği ifade edildi.

AÖL kayıt yenileme işlemini kimler yaptıracak?

Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrencilerimizden 30 Haziran 2000 ve daha önceki doğumlular kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar 3. dönem sınavına katılamaz. Başvurular il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinde yapılacak.

AÖL'de kimlerin kayıtları otomatik yapılacak?

Öğrencilik durumu "Aktif, Donuk veya Silik" olan öğrencilerimizden kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış olanların, kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 2016-2017 eğitim öğretim yılı 2. Dönemi itibarıyla toplam dönemi 11 ve üzerinde olan öğrencilerimizin 2016-2017 eğitim öğretim yılı 3. Döneminde mutlaka kayıt yenilemeleri gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen Kayıt yenileme sınav bedelini ödemek zorundadır. 2017 yılında, bir dönem için kayıt yenileme sınav bedeli, 35 TL olarak belirlendi. Ödemeler Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, 30 TL ödenecek. Kayıt yenileme sınav bedelinin 5 TL' si ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.