Sonra Diyoruz ki; Polis işini yapmıyor

Attığımız her adımda, bu vatan topraklarında  şehit kanı  olduğunu unutmayalım. Türk polisi görevlerini üstün cesaretle, öz güvenle, hayatlarını  düşünmeden toplumun güvenli yaşaması adına yapıyorlar.

 

Gittikçe kalabalıklaşan şehirlerimizde yaşamanın en önemlisi güvenli yaşayabilmektir. Sokak korkusu olmadan aileler eşleriyle, çocuklarıyla, arkadaş ve dostlarıyla gezebilmeli, komşularına gidip-gelebilmeli. Bu güvenli yaşamın polis teşkilatımıza bağlı olduğunu unutmayalım.

 

Bir Emniyet Amiri düşünün, sürekli halkın ve esnafın içinde insanların ayağına giden, dertlerini dinleyen, ağabeylik kardeşlik  babalık yapan.

 

Emniyetin önünden bir vatandaş geçtiğinde buyurun sizlere bir çay ikram edelim deyip de devletin şefkatli elini vatandaşın üzerinde  olduğunu gösteren polislerimiz.

 

Polislerimizi toplumun dışında görmek, farklı yorumlamak çok yanlış olur. Onlarda baba, anne, aile hayatı yaşayan bizden biridirler. Polislerimizle arkadaşlıklar, dostluklar kurmalı. Acılarını paylaşmalı, sevinçlerine ortak olmalıyız.

 

Görevlerinde polislerimize yardımcı olmalı, görev dışında da sosyal, kültürel yaşamın içinde birlikte yaşamalıyız. Polis korkusunu içimizden atmalıyız. Çocuklarımıza da polis amca, polis komşu, polis ağabey gibi yaklaşımlar içinde olmalıyız.

 

Korkuyla değil sevgi ile polislerimize yaklaşmalıyız. Bir sıkıntımız olduğunda veya başımız derde girdiğinde polis dostumuza, arkadaşımıza gitmeliyiz. Onların bizi güler  yüzle karşılayacağına ve yardımcı olacağına eminim.

 

Bizlerde kendimize şöyle bir  baktığımızda kahve köşelerinde, dedikodudan öteye geçmeyen suçu ve suçluyu görse de sırtını dönen bir toplum haline geldik.

 

Şurada hırsızlık olmuş polis bir şey yapmıyor,burada madde kullanıyorlar polis bir şey yapmıyor.

 

Eh be kardeşim kendi malınız çalınır şikayetçi olmazsınız, görürsünüz görmemezlikten gelirsiniz. Ondan sonra polis işini yapmıyor.

 

Toplum olarak bizlerde polise yardımcı olmak ve toplumsal olarak görevlerimizi yapmak polise suçun aydınlatılmasında ve suçlunun yakalanmasından büyük fayda sağlayacaktır.

 

Son bir yıla baktığımızda, polisimizin sıkı çalışmasından dolayı Aydın'ın 17 ilçesi arasında en güvenilir ilçe haline geldik.

 

Artık ilçede ne hırsızlık olayları duyulur oldu nede madde kullananlar gezer oldu. 70'e yakın suç ve suçluya işlem yapılmış ve şüpheliler hakim karşısına çıkarılmıştır. Ve bir çok hırsızlık olayı aydınlatılmıştır.

 

Burada İlçe Emniyet Amirimiz Ahmet Kotan'ı ve  Polislerimizi kutlamamız gerekmektedir.

 

Toplum olarak bizlere düşen en büyük görev ise her başımız sıkıştığında aradığımız, imdat diye bağırdığımız Polis ve Jandarmamıza  olaylarda yardımcı olmaktır.

 

Kalın sağlıcakla…