Tıp Fakültesini Birincilikle Bitirdi, Koçarlı'nın Gururu Oldu

EĞITIM Haber Girişi : 23 Mayıs 2017 15:16
Tıp Fakültesini Birincilikle Bitirdi, Koçarlı'nın Gururu Oldu
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı kapsamında mezunlarını Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleşen törenle uğurladı.

ADÜ Tıp Fakültesi 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında dönem birincisi olarak mezun olan Koçarlı'lı Nur Topçu ise Koçarlı'nın gururu oldu.

Tıkla

Atatürk Kongre Merkezi'nde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından mezuniyet töreninin açılış konuşmalarına geçildi. İlk olarak öğrenciler adına açılış konuşmasını, dönem birincisi Dr. Nur Topçu yaptı.

Dr. Nur Topçu, altı yıllık eğitimlerinin ardından mezun olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Dönem birincisi Dr. Topçu, Konuşmasında 6 yıllık eğitimde bir çok şeyden fedakarlık ederek, dişini tırnağına takarak çok çalıştığını ve çalışmasının ödülü olarak diplomasını eline almanın haklı sevincini yaşadığını belirterek, "Bu gün benim beklide hayatım boyunca en mutlu olduğum gün. Çocukluğumun dan beri hayalini kurduğum, 6 yıl boyunca canımı dişimi takarak bir çok şeyden fedakarlık ederek emek harcayarak nihayet bu günlere gelip bu beyaz önlüğü layıkıyla  taşımanın verdiği haklı gururu ve sevinci içerisindeyim. Bir gerçek olarak söylüyorum ki hekimin asli görevi hasta bakarak reçete yazmak, el becerisini ve cerrahi alet kullanımını geliştirmek, hastalık, muayene ve ilaç bilgisi yönünden tüm eksik yönlerini kapatmak olmalıdır. Çünkü 1 yıl sonra halkımız bizlere canını ve sağlığını emanet edecek. Ancak intörn hekimler bu işler dışında hekimin asli görevini olmaya bir çok işlerde işler de çalıştırılıyor. Eğitim veriliyor. Sağlık hizmetinin tam, eksiksiz  ve doğru verilmesi adına intörn hekim eğitimleri  en kısa zamanda yeniden düzenlenmelidir" dedi.

132 öğrencinin Tıp Fakültesini bitirerek doktorluğa adım attığı Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi 2016 - 2017 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni, mezun olan öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sabahattin yakıcı 24 Mayıs 2017 00:00

    Tebrik ederim Nur. Başarılarının devamını dilerim...

  • G. Muharrem. 24 Mayıs 2017 00:00

    Tebrikler

  • Kemal izci 23 Mayıs 2017 00:00

    Tebrikler.