Vatandaş fiyatı duyunca ısınıyor

GÜNCEL Haber Girişi : 29 Ağustos 2022 08:23
Vatandaş fiyatı duyunca ısınıyor

Geçtiğimiz yıl kalitesine göre tonu 1 bin 800 lira ile 2 bin  arasında olan kömürün fiyatı bu yıl kış ayı gelmeden 5 bin 800 liraya yükseldi.

Tıkla

 

Kömür fiyatlarının önümüzdeki Eylül ayında 6 bin liraya kadar çıkacağını söyleyen kömür satıcıları, “Vatandaş fiyatı duyunca ısınıyor" dedi.

 

Son 7 ay içerisinde kömüre gelen yüzde 300 üzerindeki zam vatandaşı daha kışa girmeden kara kara düşündürmeye başladı. Geçen sene kalitesine göre tonu 1bin 800 lira ile 2 bin  lira arasında değişen fiyatlarla satılan kömürün fiyatının bugünlerde 5 bin 800 lira kadar yükselmesi önümüzdeki kış aylarında kömürün vatandaşın sobasından çok cebini yakacak gibi olduğunu gösteriyor.

 

Koçarlı ilçesinde kömür satışı yapan Özgür Kale, kömür fiyatlardaki son durum hakkında bilgi verdi.

 

Kale, “Kömür fiyatları 8 bin bandını gördüğünde vatandaş kara kara düşünmeye başladı. Tekrar 5 bin 800 bantlarına gerileyince vatandaşa tekrar kömür almaya başladı.

 

Koçarlı ilçesinde vatandaş alım konusunda bir sıkıntı yok, fakat bu başka ilçelerde aynı durumda değil. 5 bin 500 TL. asgari ücretin olduğu yerde 5 bin 800 TL. kömür olursa tabiî ki vatandaş kara kara düşünür”dedi.

 

KARA ELMAS, VATANDAŞI KARA KARA DÜŞÜNDÜRÜYOR

 

Kara elmas olarak bilinen kömür, bu yıl vatandaşı üzüyor. Geçen seneki fiyat baz alınarak artan yüzde 300’lük artışın vatandaşı kara kara düşündürdüğünü söyleyen Apartman Yöneticisi Ahmet Zencir, “Koçarlı ve İncirliova’da apartman yöneticiliği yapmaktayım.

 

Geçen seneye göre artan kömür fiyatları vatandaşı düşündürmeye başladı. Bazı binalarda daire başına en az 2,5 ton kömür alınıyor. Buda kış gelmeden  vatandaşın cebini yakıyor”dedi.