Ey Seçmen Kardeşlerim, İçiniz Alıyor mu?

Sedat Peker attığı Tweetlerden birinde, bir eski AKP belediye başkanı, şimdi ise AKP genel başkan yardımcısı olan biri hakkında “Fuhuş şantajıyla istifaya zorlandığını “ söylüyor.

 

                   AKP tarafından bu belediye başkanının sağlık sebebiyle görevinden ayrıldığı söylenmiş. Sağlık sebebiyle görevini yapamayan bu şahıs, AKP genel başkanlığı yardımcılığını nasıl beceriyor dersiniz?

 

                     Bu zat belediye başkanı iken “İçimize kanı bozuklar, sütü bozuklar sızdı. Padişahımızı alaşağı ettiler. Osmanlı’yı tarumar ettiler. 1923’de 650 yıllık koskoca çınara darbe yaptılar. Cumhuriyet kuruldu. Ecdada ihanet edenler olunca, hayır gelmiyor. Bu milleti millet yapan değerlere saldırmaya başladılar. Kuran’a, ezana saldırdılar” demiş.

 

 Yani milli mücadeleyi başlatın, ülkemizi düşman işgalinden kurtaran, saltanatı kaldırıp, milli egemenliğe dayanan çağdaş cumhuriyeti kuran Atatürk’ün, silah arkadaşlarının, kurtuluş savaşı şahit ve gazilerimizin kanı ve sütü bozukmuş. Saltanatı, hilafeti kaldırıp, insanımızı müspet ilmin ve aklın aydınlığına taşıyan Atatürk devrimleri ihanetmiş.

 

                     Acaba kendisinin sütü ve kanı bozuk olmasın?

                     Ey AKP’ye oy veren seçmen kardeşlerim, böyle birisinin, Atatürk’ün kurduğu devletin iktidar partisinin genel başkan yardımcılığı görevinde olmasını içiniz alıyor mu? Eğer alıyorsa siz de onun gibi mi düşünüyorsunuz? Lütfen bir karar verin.

 

Maarif Vakfı: AKP iktidarı döneminde 2015 yılında Maarif Vakfı kurulmuş. Bu vakfa bugüne kadar bütçeden 5,1 milyar TL. aktarılmış. 67 ülkede eğitim faaliyeti yapıyormuş. Amerika ve Almanya’da bile okullar yapmışlar. Dünyada 427 okul, 44 yurt açmışlar. 49 bin öğrenciye hizmet vermişler.

 

                       Vakfın 6744 çalışanı varmış. En düşük maaş dolar olarak 47 bin TL. imiş. En yüksek maaş ise 100-150 TL değerinde dolarmış.

 

                        Avrupa’da maaşlar 32,7 TL. Amerika’da 69 bin TL. Afrika’da 19,6 TL. Balkanlarda 24,6 bin TL. Asya’da 11.000 TL imiş.

 

Türkiye’de iki yılda 60 öğretmen atanamadığı için intihar etmiş.

Ama Maarif Vakfı’na Öğretmenler KPS ile değil, mülakatla alınıyormuş.

 

                         Bunları içiniz alıyor mu? Ey AKP’ye oy veren seçmen kardeşlerim.

 

İstersençörden, çöpten ol. Yeter ki AKP’den milletvekili veya belediye başkanı adayı ol. Seçilemedin mi? Hiç korkma.  AKP tarafından sana asıl mükâfat o zaman verilir. Hak etmedi mi canım? Milletvekili veya belediye başkanı olamadıysa eski yerinde mi kalsın?

 

                        Böyle seçilemeyen 25 kişi üniversite rektörlük koltuğuna oturmuş. Sadece onlar mı? Beğenilmediği için AKP’den milletvekili veya belediye başkanı yapılmayanları kaderlerine mi terk edelim? Devletin kurumları kim için kuruldu? İktidar, yandaş ve yalakalar için değil mi?

 

                       Sonuç ne? Türkiye’de eğitim seviyesi gittikçe aşağıya doğru sarkıyor? Akıllı, tecrübeli ilim adamlarından seçimle o makamlara gelecek olanlar varken, yandaşlarınızı getirirseniz, o üniversitede moraller bozulur. Moral ile birlikte eğitim seviyesi düşer.

 

                       Bunlardan birisi “Ben cahil insanların ferasetine hayranım” demedi mi? Cahil insanlara hayran bir kişinin ne işi var bir ilim yuvasının başında? Acaba bu AKP yandaşı eğitim seviyesi düştükçe AKP oyları arttığı için mi cahile hayranlık duyuyor?

 

                      Eğer AKP’ye oy veren kardeşlerimiz, bunlar sizin hoşunuza gidiyor mu? Kabul ediyor musunuz? Vicdanınız rahat mı?

 

Sayın cumhurbaşkanımızSiz bu kardeşinize yetkiyi verin. Ondan sonra faizle, dövizle nasıl uğraşılır görün” demişmiş. Ne oldu? Hem cumhurbaşkanı, hem başbakan, hem milli irade temsilcisi, yargıda, yasama da, yürütme de onun iki dudağın arasında.

 

                          Atatürk’ün “Türk milleti zekidir” tarifine girmeyen insanlarımız da tek adam rejiminin ne getireceğini ve ne götüreceğini bilemedikleri için anayasa reformunda olumlu oy kullandılar. Cumhurbaşkanı seçiminde de şimdiki cumhurbaşkanına oy verdiler.

 

Peki ne oldu? AKP iktidara geldiğinde Türkiye dünyanın 20 büyük ekonomisinden biriydi? AKP iktidarının yararlandığı ve kullandığı avantajlarla 17. Büyük ekonomi oluştu. 10.cu büyük ekonomi olmaktan bahsediliyordu. 21. Sıraya düşüverdik.

 

                           Vatandaşın bankalara borcu % 400 arttı. İcralardaki dosya sayısı 24 milyon oldu. Dolar kuru 4,60’dan 17,55’e yükseldi. Yıllık enflasyon TÜİK’e göre %78, Enega göre % 175, İşsiz  sayısı6,5 milyondan 8,5 milyona çıkmış.

 

AKP iktidarında ehliyet ve liyakat: Ben 55 yıldır siyasetle yakından ilgiliyim. Bugüne kadar hiçbir iktidarın ehliyet ve riyakatı bu kadar dama atıp, lafı güzafı, yandaşlık ve yakalığı baş tacı yaptığını görmedim. Koçarlı’da iktidar başkaydı, daire müdürlerinin çoğu muhalefet partilerini tutuyorlardı. Ancak hiçbir sorun yoktu.

 

AKP iktidarında1,2,3,4,5 yerden maaş alan yandaş bürokratlar varmış. Her bakanlığın eski milletvekillerinden 3-5 danışmasını varmış. Cumhurbaşkanının 10 danışmanı varmış. Kamu görevine kabullerde yazılı imtihan puanları değil, mülakat puanları öne alınıyormuş. Partili veya torpilli olanlar yazılıda düşük puan alsa bile, mülakatta yüksek puanlar verilerek göreve alınıyormuş.

 

Kamu kurum yönetimleri yandaş veyalakalarla dolduruluyormuş.

 

                           Mesela bir seçim öncesi “AKP’ye oy vermeyen haindir” diyen bir AKP eski milletvekili önce Tarım Kredi Kooperatifi yönetim kurulu üyeliğine, sonra Tarım Ürünleri Depoculuk Genel Müdürü olarak atanmış. Maaşından ayrı, yurt içinde 260 TL. , yurt dışında 170 EURO harcırah alıyormuş.

 

Mesela “Tayyip Erdoğan’a teşekkür edilmediği için depremler oluyor” diyen şahıs Türkiye Uzay Ajansı Başkan Müşavirliğine getirilmiş.

 

Kendi çıkarları için Tayyip Erdoğan’a yağcılık ve yalakalık yarışına girenler çok akıllı imiş. Bu sebepten gittikçe çoğalıyorlarmış.  Öyle ya,bir AKP yandaşı ve yalakasıniye  “Allah’ın bütün vasıfları Recep Tayyip Erdoğan’da mevcuttur.”demesin?

 

Yalakalık parayla mı? Hâlbuki yalakalığın sonu makam ve bereketli maaştır. O kardeşimiz niye yalakalık yarışına girmesin?

 

                             Size soruyorum AKP’ye oy veren seçmen kardeşlerim. Bunları içiniz alıyor mu?

 

AKP iktidarı Kılıçdaroğlu’na hakaret edenlere de makam-mevki veriyormuş.Acaba iktidardan düşmekten ödleri mi kopuyor? Devleti babalarının malı mı sanıyorlar? Seçimle geçici bir zaman için devlete ve millete hizmet etmek için iktidara geldiklerinin farkında değiller mi?

 

                              Devlete ve millete hizmet, eğitim, üretim ve teknolojiye yatırım yapmakla olur. Yandaş beslemekle, dinci kuruluşlara milyarlar akıtmakla, saraylar yaptırmakla, yandaş ve yalaka beslemekle olmaz.

 

Çünkü milletin oyu ile devletin başına geçen insanların görevi, devlete ve millete hizmet etmektir. Bu da itiş-kakış, kavga-dövüş, yandaş kayırmakla olmaz. Ehliyet ve liyakatle, akıl ve tecrübe ile sorumluluk duygusu ile milletini barış ve huzuruna, kalkınmasına,  refahına katkı yapmakla olur.